Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După demisia lui Ion Mocioalcă, tabăra care o vrea pe deputatul Luminița Jivan în fruntea organizației județene transmite șefilor interimari că primarii vor fi cei care vor stabili noua conducere. Asta după ce unul din vicepreședinții organizației, Flavius Nedelcea, a precizat că trebuie respectat statutul partidului în desemnarea unei noi conduceri.

„În ceea ce privește preluarea conducerii organizației judetene, în momentul de față acest lucru se face conform Statutului PSD. Orice altă manieră de preluare a conducerii contravine normelor statutare pe care avem obligaţia de a le respecta indiferent de funcția politică, administrativă ori prima cifra a CNP-ului. În acest moment, în PSD trebuie să guverneze regulile statutare și nu puterea unor grupuri!”, a precizat vicele Nedelcea.

Cuvinte nu pe placul susținătorilor Luminiței Jivan, care, prin vocea primarului de la Gîrnic, Nicolae Tismănariu, au reacționat vehement: „Dle vicepreședinte al Consiliului Județean, ați fost plecat din țară în ultima lună? Conducerea PSD CS nu o preluați dumneavoastră cu cine doriți dumneavoastră. Conducerea o vom stabili noi, primarii, pentru că noi ducem luptele politice prin comune, dumneavoastră sunteți beneficiari de scaune și funcții. Și noi, primarii, știți pe cine susținem? Funcția de președinte PSD CS nu se lasă moștenire, cum ați dori dumneavoastră”.

În momentul de față, conform Statutului partidului, PSD Caraș-Severin este condus de președintele executiv Ioan Crina, până la organizarea de noi alegeri pentru șefia filialei județene.

Adaugă comentariu