Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conform calendarului Olimpiadelor Naţionale Şcolare pe anul şcolar 2012-2013, în această perioadă se desfăşoară etapele pe şcoală, locală şi judeţeană a concursurilor olimpice.

Elevii claselor V-VIII şi IX-XII care doresc să participe la Olimpiada de Limbă, comunicare şi literatură română vor susţine etapa locală în luna ianuarie urmând ca faza judeţeană să se desfăşoare la sfârşitul lunii februarie, în data de 23. Tot în ianuarie se desfăşoară şi etapa pe şcoală a Olimpiadei de Limbă germană maternă, iar în februarie este programată etapa locală.

Cei care vor participa la competiţia olimpică la Limba maghiară maternă se vor „întrece pe judeţ“ în data de 16 februarie, iar în 23 februarie se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei de Limbă germană modernă. Până atunci, elevii trebuie să parcurgă etapele pe şcoală şi locală, programate în luna ianuarie.

Tot în această lună se desfăşoară şi etapa pe şcoală a Olimpiadei de Limbă franceză urmând ca elevii calificaţi să susţină etapa locală în luna februarie. În februarie este programată şi etapa locală a Olimpiadelor de Limbă engleză, Informatică, Istorie şi Matematică, dar şi faza judeţeană a Olimpiadei de Fizică.

Aceasta din urmă este programată pentru data de 2 februarie. Elevii care vor susţine Olimpiada de Chimie vor susţine în luna februarie atât etapa locală cât şi cea pe judeţ. Etapa locală a Olimpiadei de Geografie este programată pentru perioada 2-24 februarie, iar în 14 ianuarie – 15 februarie are loc etapa locală a Olimpiadei de Religie (Cultul Ortodox). În intervalul 10-15 februarie se vor întrece pe şcoală elevii care participă la competiţia olimpică la disciplina Muzică, domeniul Interpretare instrumentală, urmând ca în perioada 15-20 februarie să-şi demonstreze aptitudinile cei care au optat pentru Interpretare instrumentală, vocală şi studii teoretice.

Lavinia Predescu