Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În şcolile din Reşiţa, elevii vor fi incluşi într-un program de responsabilitate socială care urmărește să genereze schimbarea comportamentului faţă de plastic, de la utilizare până la colectarea separată!

Zilele trecute, aleşii locali au aprobat încheierea unui acord de parteneriat între municipiul Reşiţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Fundaţia „The Institute“, în vederea promovării educaţiei pentru mediu în rândul elevilor de gimnaziu şi liceu. Consilierii locali au dat undă verde includerii şcolilor reşiţene în programul ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) de colectare selectivă a deşeurilor.

Iniţiat de Fundaţia „The Institute“, acest program urmăreşte să creeze cea mai mare infrastructură funcţională în vederea reciclării şi colectării selective ale deşeurilor la nivelul întregii ţări. Programul ASAP urmează să fie demarat în unităţile de învăţământ din Reşiţa începând cu acest an şcolar. Acordul de parteneriat este încheiat pe o perioadă de doi ani, iar printre beneficiile acestui program se numără schimbarea comportamentului şi cadrelor didactice deopotrivă, în ceea ce priveşte selectarea separată a deşeurilor din unităţile şcolare, formarea de ambasadori ASAP în fiecare şcoală, dotarea şcolilor model ASAP cu infrastructura adecvată şi, nu în ultimul rând, reducerea cheltuielilor la bugetul local, având în vedere faptul că, fiecare tonă de deşeuri care ajunge la reciclat şi nu la groapa de gunoi, înseamnă o economie de 700 de lei.

JCS-Nicoleta Moraru