Şcolile din judeţ se confruntă cu probleme majore! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta a subliniat prefectul judeţului, Cristian Gâfu, în faţa şefilor deconcentratelor, cu prilejul unei noi şedinţe a Colegiului Prefectural, ce s-a derulat joi, 23 iulie, în palatul administrativ!

Potrivit oficialului, „este necesar ca UAT-urile din judeţul nostru să aloce mai mulţi bani pentru învăţământ în bugetul pentru 2021. (…) Unităţile de învăţământ din judeţul nostru se confruntă cu probleme majore, cum ar fi lipsa apei în şcoli şi deficienţe în sistemele de supraveghere şi prin sporirea fondurilor alocate învăţământului aceste probleme pot fi remediate“.

De asemenea, prefectul Cristian Gâfu a cerut Agenţiei Judeţene pentru Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin să obţină de la ministerul de resort o clarificare a criteriilor prin care se stabileşte cine poate beneficia de drepturile acordate persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate sau constituite prizonieri.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost prezentată şi problema delincvenţei juvenile şi a gradului de siguranţă din zona şcolilor, atât pentru dascăli, cât şi pentru elevi. Din fericire, cifrele legate de violenţa în şcoli sunt în scădere în judeţul nostru. Dar să nu uităm, totuşi, că şcolile au fost închise, că e pandemie…

În încheierea şedinţei, prefectul  judeţului a ţinut să precizeze că toate instituţiile care desfăşoară activităţi cu publicul trebuie să respecte cu stricteţe toate normele de protecţie şi de distanţare socială, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor care le trec pragul, dar şi a propriilor angajaţi.

JCS-Antoniu Mocanu