Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta i-a asigurat primarul Felix Borcean pe consilierii locali care au vrut să afle situația unităților de învățământ din municipiu cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar!

Chiar dacă ședința extraordinară a legislativului caransebeșean din prima zi a săptămânii nu avea Diverse pe ordinea de zi, liberalul Puiu Paica a vrut să afle de la primarul Felix Borcean cum stau școlile din Caransebeș în ce privește paza școlilor și autorizațiile sanitare și de siguranță la incendii. „Ați văzut vreo singură școală din Caransebeș pe lista aceea pe care a dat-o domnul prefect? Și au fost controale, în Caransebeș nu avem probleme, îmi pare rău că vă dezamăgesc, păreți un pic descumpănit. Sunt autorizații sanitare, iar paza și-o asigură fiecare unitate de învățământ“, a explicat edilul, completat de city managerul Florin Bogdea, potrivit căruia „toate unitățile de învățământ sunt autorizate pe propria răspundere din punct de vedere al siguranței la incendii, fiind construite înainte de 1990“.

Și totuși, dacă pe timp de zi nu sunt probleme la școli, acestea apar uneori după terminarea orelor, mai pe-nserat, așa cum a precizat consilierul local Codruța Cristescu, directorul Colegiului Național “Traian Doda”. S-a întâmplat chiar lângă Poliția Municipală, la Generală 8, Corpul B al colegiului, acolo unde terenul de sport, nu demult modernizat, a fost vandalizat. „Am schimbat și camerele din curte de la Generală 8, am pus de rezoluție mai mare. A venit azi Poliția la noi și i-am rugat să vadă ce se mai întâmplă acolo, ne-au spus să facem adresă către ei. Ne-au vandalizat curtea, au rupt panourile de baschet, dezastru. Lângă Poliție”, a încheiat Cristescu.

JCS-R.M.