Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Fostul lider al grupului care deținea majoritatea în legislativul local (PSD-PRO România-PMP), Petru Schinteie (PSD) a demisionat astăzi din acest for. Unul din cei mai „la obiect” aleși locali a renunțat la funcția de consilier local după ce a constatat că în Consiliul Local Caransebeș „au început manifestările politicianiste pentru campania electorală din 2024”!

În aceste condiții, Schinteie spune că are altceva mai bun de făcut decât să-și piardă vremea pe la ședințe care nu se țin din cauza lipsei cvorumului: „Nu doresc să asist la aceste lupte puerile pentru supremație politică, în detrimentul administrării corecte și eficiente a municipiului. Consider că parteneriatul pe care l-am avut, în 2020, cu dl primar Felix Borcean, pentru Caransebeș, a fost îndeplinit. […] Așadar, să vin la ședințe degeaba, în condițiile în care anumite grupuri determină lipsa cvorumului, ar fi o pierdere de vreme pentru mine. Cât timp am fost consilier local, eu nu am mers acolo pentru mine, ci pentru oraș.”

Schinteie a fost suspendat din PSD după ce a intrat în conflict cu senatorul Mocioalcă, fostul de acum consilier local fiind considerat la un moment dat chiar unul din liderii aripii anti-Mocioalcă din PSD Caransebeș, ceea ce i-a atras și sancțiunea venită de la mai marii organizației. Anumite surse îl dau deja pe Petru Schinteie la AUR, aceleași surse spunând că acesta poate fi chiar un candidat valabil la funcția de edil, la alegerile de anul viitor.

Întrebat dacă se va îndrepta către un alt partid, Schinteie a admis că a avut deja discuții cu cei de la AUR. „După atâția ani de politică și administrație, e greu să renunț definitiv la orice manifestare de acest gen. Astfel, confirm că am avut câteva discuții cu reprezentanții AUR, mai ales că bunul meu prieten, dl primar Lăiță Beg, este deja membru al acestei formațiuni politice. Nu am antamat nicio funcție și nicio candidatură, ar fi și foarte foarte devreme. Am disponibilitate pentru muncă în echipă și apoi hotărâm pentru ce mă pot califica.”, a mai adăugat Petru Schinteie.

JCS-R.M.