Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – După 3 decenii și 3 crize consecutive, banii puși la dispoziție s-au cheltuit inimaginabil de repede, cererea fiind uriașă. Din acest motiv, de anul viitor, schema de finanțare pentru industria prelucrătoare va fi una multianuală, este vestea transmisă de senatorul PSD Ion Mocioalcă!

Pentru prima dată după 3 decenii, industria prelucrătoare beneficiază de sprijin printr-o schemă de ajutor de stat. Din păcate, însă, bugetul alocat a putut acoperi doar 8 cereri de finanțare, din totalul de 97 depuse, potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei. Și tocmai pentru că industria are nevoie de sprijin, va fi deschis un nou apel, iar anul viitor schema va deveni multianuală.

„Cererea de finanțare a fost uriașă, mult mai mare față de fondurile puse la dispoziție, spune social-democratul. Industria are nevoie de sprijin, mai ales după ce a traversat trei crize consecutive, motiv pentru care vom deschide un nou apel, iar din 2024 schema pentru industria prelucrătoare va deveni una multianuală, cu un fond de sprijin majorat la 500 de milioane de euro/an. Ca urmare a dialogului cu mediul privat, fie că vorbim despre companii mari sau IMM-uri, Partidul Social Democrat pregătește noul program de guvernare, care prevede multe alte măsuri ce vor veni în sprijinul firmelor din diverse sectoare industriale. Ministerul Economiei gestionează o schemă multianuală de granturi de la bugetul de stat, pentru investiții inițiale ale companiilor din industria prelucrătoare, în valoare totală de 300 de milioane de euro, prevăzute pentru 2022 și 2023.“, a precizat senatorul cărășean.

JCS-T.K.