Caraş-Severin, Romania

EFTIMIE MURGU – Mai multe case din Eftimie Murgu vor deveni, alături de mori, obiective de atracţie turistică. Asta pentru că Asociaţia Acasă în Banat şi Primăria Eftimie Murgu lansează proiectul Color the Village/ Colorează Satul.

Scopul proiectului este de a ajuta comunitatea locală să îşi pună în valoare patrimoniul arhitectural: case, porţi, ferestre. De asemenea, va avea rolul de a revitaliza comuna şi de a o face mai cunoscută, devenind un punct important de atracţie turistică în zona Banatului. Cu privire la acest proiect, primarul comunei Eftimie Murgu, Mihai Vlădia, s-a declarat încântat, prevestind un viitor atractiv pentru turismul în zonă și dând asigurări că va sprijini demersul Asociaţiei Acasă în Banat.

„Nu pot să fiu decât mulţumit pentru că localitatea pe care o reprezint începe să se dezvolte. Mulţumesc şi Ambulanţei pentru Monumente cu ajutorul căreia am renovat o moară în spiritul ei tradiţional, iată că poate lucrurile se leagă. Acum, Asociaţia Acasă în Banat s-a oprit asupra caselor din zona noastră şi nu pot să fiu decât mulţumit. Ne ajută din două puncte de vedere. În primul rând conservăm şi redescoperim trecutul în aceste case vechi ce vor fi renovate. În al doilea rând, pe care eu îl consider poate cel mai important, aceste case vor deveni obiective turistice în sine. Turiştii când vor veni să viziteze morile de apă, şi dorim să facem şi un muzeu, vor putea vizita inclusiv aceste case vechi. Localitatea prin acest proiect se dezvoltă şi nu putem decât să fim mulţumiţi“, a declarat pentru Jurnal de Caraş-Severin, primarul Mihai Vlădia.

O provocare marca Acasă în Banat în care vom implica o mulțime de oameni faini, un proiect prin care ne dorim să schimbăm nu doar o viață, ci o comunitate întreagă. E un proiect, poate unic în țară, o idee la care am muncit și pe care o vom pune în aplicare anul viitor, împreuna cu voi! Vă putem spune atât: în iunie, pregătiți-vă să ajungeți în țara morilor de apă“, spun și cei de la Asociaţia Acasă în Banat.

Adaugă comentariu