Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cea de-a III-a ediție a Cupei „Laura Rus” la fotbal a avut loc duminică, 16 decembrie, și s-a încheiat cu victoria echipei JFK Zemun din Serbia, care s-a impus în finală în fața Becicherecului Mic. Pe locul trei s-a clasat la final ACS Banat Girls Reșița, formație pregătită de prof. Daniel Amariei. Această ediție s-a desfășurat fără Laura Rus, care din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile nu a putut ajunge cu avionul din Italia.

Participantele au fost repartizate în două grupe, cu ACS Banat Girls Reșița în seria B, în care au mai evoluat Universitatea Galați, Vest Sport Academy Timișoara și Atletic Drobeta Trurnu Severin. În cealaltă serie s-au înfruntat Fortuna Becicherecu Mic, Universitatea Craiova, JFK Zemun (Serbia) și Universitatea Alexandria. Rezultatele turneului au fost: Fortuna Becicherecul Mic – Univ. Craiova 2-1, Univ. Galați – Vest Sport Academy 3-0, JFK Zemun (Serbia) – Univ. Alexandria 3-2, ACS Banat Girls Reșița – Atletic Drobeta Turnu Severin 2-0, Fortuna Becicherecul Mic – JFK Zemun (Serbia) 0-1, Univ. Galați – ACS Banat Girls Reșița 2-1, Univ. Craiova – Univ. Alexandria 2-1, Vest Sport Academy – Atletic Drobeta Turnu Severin 0-3, Fortuna Becicherecul Mic – Univ. Alexandria 4-0, Univ. Galați – Atletic Drobeta Turnu Severin 4-0, Univ. Craiova – JFK Zemun (Serbia) 1-4, Vest Sport Academy – ACS Banat Girls Reșița 0-0. În semifinale s-au întâlnit JFK Zemun (Serbia) – ACS Banat Girls Reșița, partidă încheiată cu scorul de 3-0 și Fortuna Becicherecul Mic – Univ. Galati, meci finalizat cu scorul de 1-1 (2-1 d.l.d.d). Finala mică a fost câștigată de Reșița în fața Univ. Galați, după ce a terminat la egalitate, scor 2-2, dar s-a impus cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare. În finala mare s-a impus JFK Zemun, care a câștigat la penalty-uri cu scorul de 3-2 în fața Fortunei Becicherecul Mic.

„Această ediție a fost prima în care nu a existat limită de vârstă, iar echipele participante au demonstrat că fotbalul feminin se află pe un trend ascendent. Ne-am bucurat de prezența celor opt echipe și am văzut că fetele din aceste formații vor să progreseze în acest sport și să urmeze exemplul Laurei Rus. Din păcate, Laura Rus nu a putut ajunge la competiție. Zborul de la Verona a fost amânat. Chiar în acest sfârșit de săptămâna, Laura a făcut un meci fantastic în derby-ul local de la Verona din campionatul Italiei. Aceasta a marcat două goluri, a oferit patru pase de gol, iar echipa ei a câștigat cu scorul de 9-3. Fetele care au participat la această cupă se așteptau să o întâlnească, dar din păcate nu s-a putut. De asemenea, s-au oferit spectatorilor diverse premii în cadrul unei tombole: echipamente sportive, tricouri ale Laurei Rus, ale componentelor echipei naționale de fotbal feminin și ale unor fotbaliști cunoscuți din Liga I”, a declarat Dan Liuț, organizatorul acestei competiții.

Foto: M.M.M.