Caraş-Severin, Romania

RĂCĂȘDIA – Ne referim la ruga care va avea loc între 12 și 16 august, adică patru zile de voie bună care vor reuni mai mulți invitați speciali!

De la administratorul public Mirco Lechici am aflat că programul Rugii va fi unul divers, cuprinzând programe artistice și manifestări sportive. „Invităm oamenii din zonă să participe la evenimentul la finalul căruia vom începe să ne pregătim pentru târgul de toamnă!”, sună invitația administratorului public.

Pe 12 august, pe terenul de fotbal va avea loc Cupa „Ion Balta” la fotbal, pentru ca a doua zi, de la ora 13, să fie programat simpozionul literar „Scriitorul de azi”. Își vor lansa cărțile trei autori originari din Răcășdia: Gheorghe Falcă, Costel Simedrea și Adriana Boia. Alături de ei, Ion Grecu își va lansa o carte în cadrul evenimentului care va cuprinde momente poetice și prezentare de publicații diverse.

Pe 15 august, dimineața va avea loc Cupa „Voința” la volei și minifotbal, dar și Sf. Liturghie prilejuită de hramul bisericii ortodoxe din Răcășdia. Seara va fi tăiat colacul hramului bisericii, după care Adrian Stanca și formația sa vor susține un spectacol folcloric.

Pe 16 august, dimineața va fi oficiată din nou Sf. Liturghie de hram a bisericii ortodoxe, după care, de la ora 16:30, sunt programate parada portului popular, ediția a 19-a a festivalului „Zilele culturii Răcășdiene” și programul folcloric susținut de formația Mirela Petrean și invitata Vanesa Jarja. De notat că la festival participă ansambluri folclorice din Răcășdia, Socol, Radimna, Greoni, Apateu din jud. Arad și Grebenac, Serbia.

JCS-Ionel Ivașcu