Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – A șasea ediție a festivalului de teatru pentru copii are loc în perioada 19-25 noiembrie. Este vorba despre Festivalul „Lumea poveștilor”, care duminică, de la ora 17, programează la Palatul Cultural spectacolul de deschidere, „Hocus Pocus” (foto), al Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea!

Managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu, consideră că cei mici merită din plin acest festival, așteptat până și de instituția pe care o conduce, deoarece producții noi pentru cei mici sunt anunțate abia după închiderea lumii poveștilor. „Bugetul alocat de Consiliul Județean a fost unul consistent, dar au fost alte aspecte care ne-au împiedicat să facem festivalul așa cum ne-am dorit. Dar e important că are loc, deși vor fi mai puține trupe și reprezentații ca la edițiile anterioare. Însă, în fiecare zi, se va juca la Palatul Cultural sau la Cinema Dacia!”, a spus Ionescu.

Partener în eveniment este Primăria Reșița, căreia Ionescu îi mulțumește pentru că Cinematograful Dacia a fost pus la dispoziția festivalului fără costuri suplimentare. De asemenea, la două spectacole, copiii cu nevoi speciale vor avea acces gratuit. Mai trebuie spus că, de luni până vineri, spectacolele încep la ora 11, cel de sâmbătă fiind programat de la ora 17, atunci când actorul Marian Râlea va face „Judecata poveștilor”.

JCS-Ionel Ivașcu