Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Național de marș pe timpul iernii a avut loc duminică, 13 februarie, în jurul stadionului Dan Păltinișanu din Timișoara, unde sportivii reșițeni au reușit să obțină două medalii de aur, patru de argint și una de bronz!

„Sportivii de la CSU Reșița și CSM Reșița au reușit să obțină și anul acesta un număr de șapte medalii, toate obținute la categoria seniorilor. Ana Rodean a obținut locul I, la categoria senioare, fiind urmată de Mihaela Acatrinei, ambele mărșăluitoare având dublă legitimare, CSU Reșița-CS Unirea Alba Iulia. La feminin, echipa formată din Mihaela Pușcașu, Loredana Cocoș și Lăcrimioara Căruceriu a reușit să obțină un binemeritat loc doi la senioare. La nivelul băieților, echipa CSU Reșița a reușit să obțină titlul de campioană națională, aceasta fiind formată din Marius Cocioran, Narcis Mihăilă și Remus Rădoi. Tot la nivelul echipelor, cea de la CSU Reșița, alcătuită din Ionuț Pleșu, Atila Balog și Ilie Samuel Poliță, s-a clasat pe treapta a doua a podiumului. La individual, Narcis Mihăilă a obținut locul II, iar Marius Cocioran a fost al treilea în proba de 20 de km marș. Aș dori să precizez faptul că toți sportivii au concurat în proba de 20 de km marș. După această competiție, unii dintre sportivii reșițeni au fost selecționați pentru Campionatul Mondial de marș, ce va avea loc în zilele de 4-5 martie, în localitatea Muscat, din Oman. Aici mă refer la sportivele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, dar și la mărșăluitorii Narcis Mihăilă și Marius Cocioran. Narcis va concura în proba de 35 de km marș, iar Marius va concura în proba de 20. De asemenea, Ana Rodean va concura în proba de 35 de km, iar Mihaela Acatrinei în cea de 20. Pot spune că sunt mulțumit de rezultatele obținute de sportivii noștri la acest concurs de la Timișoara, ținând cont că unii dintre sportivi au avut iar probleme legate de Covid. La nivelul băieților seniori, noi am pregătit mai mult cursa de 35 de km marș și nu cea de 20. Ne-am dorit ca acest concurs să fie doar o verificare, să vedem cum stăm cu timpii în vederea realizării baremului de participare la Campionatul Mondial de la Oregon, din SUA sau la Campionatul European de la München din acest an”, a declarat Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitate Reșița.

„S-a terminat și Campionatul Național de marș pe timp de iarnă. O competiție reușită din punct de vedere al organizării și al rezultatelor. Închei această competiție pe locul 3 și un timp de o oră, 28 de minute și 21 de secunde pe distanța de 20 km marș. Nu mă declar nici mulțumit, dar nici nemulțumit de timpul obținut”, a spus Marius Cocioran.

JCS-Ștefan Moraru