Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cei care-și doresc să participe ca voluntari, alături de trupele profesioniste de pompieri salvatori, au șansa înscrierii până în 6 octombrie. Este vorba despre o nouă etapă de recrutare a cetățenilor interesați să devină voluntari în cadrul programului „Salvator din pasiune“!

Campania este derulată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic“ și „își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă. (…) Activitățile de voluntariat constau în participarea efectivă la misiunile de intervenție, însușirea și punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a măsurilor preventive în rândul cetățenilor. Pregătirea voluntarilor se realizează în mod etapizat, prin participarea la cursuri de pregătire (introductiv și prim ajutor de bază), urmate de susținerea unor examene.“, transmite ISU.

Care sunt condițiile pe care candidații trebuie să le îndeplinească? Să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; să fie apți din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnați  pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Dosarul candidatului trebuie să conțină: cererea de înscriere; acordul scris al părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani; certificat de cazier judiciar, pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani; copie după actul de identitate; aviz psihologic; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare; adeverință medicală.

Cei interesați își pot depune dosarele de înscriere la sediul inspectoratului, situat în municipiul Reșița, pe strada Castanilor, nr.123, până la data de 6 octombrie, de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0255 211 213 sau de pe site-ul www.isusemenic.ro.

JCS-A.M.