Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai exact, peste 250 de angajaţi, afiliaţi în Sindicatul Independent din cadrul AquaCaraş, coordonat de Simona Tismănaru, au trimis vineri presei cărăşene un comunicat. Nu ţintesc vreun nume, dar îşi scriu anumite nemulţumiri faţă de actuala conducere şi cer sprijinul acţionarilor societăţii.

„Conducerea actuală a procedat la o concediere masivă, de la un număr de 680 de angajați, ajungându-se la aproximativ 450 în cele 8 exploatări din județ, salariul personalului productiv nu a fost majorat, deci cheltuielile cu forța de muncă productivă și auxiliară au scăzut și totuși situația financiară ne este prezentată ca fiind una dezastruoasă. De ce oare…? Tot în această perioadă de un an, condițiile de muncă impuse au determinat o serie de angajați cu o vechime considerabilă în societate și care erau specialiști în domeniile în care activau să demisioneze sau să se pensioneze anticipat. Investițiile care s-au făcut, puține ce-i drept, nu au avut în vedere sectorul productiv, pentru creșterea productivității muncii și îmbunătățirea condițiilor de muncă. În secolul XXI, la sectoarele de rețele apă și canalizare se lucrează tot cu sapa, lopata și târnăcopul, neachiziționând nici un utilaj adecvat zilelor noastre, în schimb conducerea a achiziționat o mașină Duster nouă, cu toate dotările. Aceste măsuri nepopulare, precum și altele au fost posibile cu acceptul Consiliului de Administrație. Solicităm sprijinul Consiliului Județean și al Consiliilor Locale pentru clarificarea situației financiare în ceea ce privește derularea și decontarea lucrărilor cu fonduri europene și pentru celelalte probleme cu care se confruntă societatea“, se arată, printre altele, în comunicatul trimis de respectivul sindicat.

3 Comments

  1. Ce sa te astepti de la un fost militian uns sef de catre Mocioalca?La un management de tip militienesc,cu o gandire” adecvata” mileniului 3 si anului 2018 in particular!Un individ cocolosit politic permanent ,care pe unde a trecut,a parjolit tot si a lasat jale si dezastru datorita incompetentei sale crase si incapacitatii de a conduce cu trebuie….orice!Vai de capul nostru cu asa indivizi la conducere!

    • gonococul suparat Reply

      Mocioalca se lauda, mai zilele trecute, ca a facut multe pentru Caras-Severin! Pe toparlanul asta de la Aquacaras nu si-l asuma? Eliminati pe toti cei din zona Caransebes-Otelu Rosu care sunt doar niste hahalere, cu cefe groase!

  2. Dar de dosarul militianului asta, ca si de cele ale altor apropiati ai lui Mocioalca de pe la Caransebes se mai stie ceva ?!

Adaugă comentariu