Sahistii continua in Divizia A - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Muncitorul Reșița s-a clasat pe locul șapte, după turneul de pe Valea Oltului.

Stațiunea Călimănești-Căciulata a reunit, în perioada 7-16 noiembrie a.c., toată pleiada de șahiști care activează la vârful sportului minții din România. Ne referim la turneele de Superligă și Divizia A echipe seniori, masculin și feminin. Printre competitoare s-a regăsit și formația Clubului Sportiv Muncitorul Reșița care a participat la Campionatul Diviziei A masculin, alături de alte nouă echipe. Care, în final, după derularea celor nouă runde, s-a situat pe locul șapte, acumulând 9 puncte, realizându-și obiectivul. Adică menținerea în eșalonul doi al șahului românesc, înregistrând trei victorii, trei remize și înfrângeri: 5-1, cu C.S. Chindia Târgoviște; 4-1, cu Diana Galați ; 4,5-1,5, cu Universitatea Târgoviște ; 3-3, cu Șah Club Vados Arad ; 3-3, cu C.S. Otopeni ; 3-3, cu Apollo Satu Mare ; 2,5-3,5, cu C.S.M. Cluj-Napoca ; 1,5-4,5, cu C.S.U. Brașov ; 2-4, cu Petrom Flacăra Moreni.

În urma acestor rezultate, C.S. Apollo Satu Mare șI C.S.U. Brașov, fiecare cu câte 14 puncte, au pormovat în Superligă, iar ocupantele locurilor opt-zece, C.S. Chindia Târgoviște, Universitatea Târgoviște și Diana Galați au retrogradat din Divizia A. Lotul C.S. Muncitorul : Vadim Shishkin, Matthias Thesing, Tiberiu Mănescu junior, Simi Doru Suciu, Corneliu Bușu (căpitan de echipă), Valeriu Grozav, Mihai Bolintiș, Daniel Cristian Pădurean, Cristian Daniel Korcsek.

„Clasarea pe locul șapte se datorează mai multor factori, a precizat maestrul internațional Corneliu Bușu, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin. În primul rând echipa noastră nu s-a întărit așa cum ne-am fi dorit, așa cum s-a întâmplat cu multe dintre adversarele noastre. Și aceasta, din motive financiare, după cum se știe. Apoi, tot din lipsa banilor, nu am putut transfera un junior cu experiență, pentru acest nivel, fiind nevoiți să apelăm la copiii noștri, care sunt în creștere. În aceste condiții, am luat decizia să gestionăm în așa fel situația încât să ne menținem în Divizia A, și să dăm posibilitatea să joace tuturor componenților deplasați la turneu. Am avut și puțin ghinion, dar turneul a trecut. Cu siguranță, altfel va fi, sunt convins în bine, la ediția din 2015“.