Caraş-Severin, Romania

SACU – Nicolae Daminescu, primarul comunei, ne-a vorbit despre un proiect de modernizare a tuturor străzilor din comună, finanţat prin Programul “Anghel Saligny”, proiect aflat în faza de evaluare!

„Dacă nu vor exista contestații, lucrările vor putea începe la 1 august!“, a precizat primarul. Cinci firme concurează pentru acest proiect, care are o valoare totală de 8 milioane de lei, la care se adaugă o cofinanțare de 400 de mii de lei din partea administrației locale.

În luna ianuarie, s-a efectuat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea drumurilor agricole cu fonduri europene. „Proiectul prevede turnarea pietrișului și așternerea unui strat de macadam pe o lungime de 9,8 km.”, a explicat Daminescu, adăugând că suma prevăzută este de 1 milion de euro.

Şi cum iarna nu-i ca vara, comuna se pregăteşte încă de pe acum de prima ninsoare prin achiziţia unui utilaj pentru deszăpezire. „Se așteaptă contractul de finanțare, suma fiind de 30 de mii de euro, acoperită prin PNRR, cu o suplimentare de 10 mii de euro din fondurile administrației locale.“, a mai precizat Daminescu.

Şi dacă pentru vii sunt ceva proiecte bune, edilul s-a gândit şi la morţi, prin faptul că un alt proiect important este construirea de capele mortuare pentru comunitate. „Familiile își doresc să aibă persoanele decedate într-o capelă!“, a adăugat primarul.

JCS-Denis Dutca