Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut apel la responsabilitate, inclusiv din partea jurnaliștilor pentru a nu se crea panică în rândul populației în privința coronavirusului. „Situația este gravă și trebuie tratată cu toată responsabilitatea, inclusiv de dvs, jurnaliștii. Cititorii, telespectatorii, ascultătorii dvs trebuie să fie informați corect“, a precizat ministrul de Interne!

Mai mult, începând de marți, 25 februarie 2020, se va constitui un grup de comunicare și vor fi două-trei buletine informative pe tema coronavirusului, iar cei care mint în privința locurilor din care vin vor răspunde penal.

În conferința de presă susținută luni seara, ministrul de Interne, cel al Sănătății și cel al Transporturilor, alături de secretarul de stat Raed Arafat, au susținut o conferință de presă în care au oferit o serie de răspunsuri pe marginea subiectului zilei: coronavirusul.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat luni seara, după Comitetul de urgență care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că în România nu există, în acest moment, niciun caz confirmat de coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut apel la populație să nu ia în considerare zvonuri și știri false apărute pe diferite rețele de socializare sau site-uri, ci să verifice toate informațiile pe site-uri oficiale.

Și managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș“, Adrian Streinu Cercel, a confirmat că în România nu există niciun caz de coronavirus. S-au făcut mai multe teste, dar persoanele testate nu aveau virusul, iar acum nu există niciun test în lucru, a precizat Streinu Cercel.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că toate persoanele care sosesc din cele 11 comune din Italia afectate de coronavirus vor fi puse în carantină, iar la nivelul Ministerului Sănătăţii va fi creată o linie telefonică specială pentru a oferi informaţii despre coronavirus. Mai mult, spunea ministrul de Interne, toate persoanele care vin în ţara noastră din zonele de risc vor trebui să se autoizoleze la domiciliu. Marcel Vela a cerut tuturor celor care intră în țară să fie sinceri când completează un formular. Le-a spus românilor din Italia că nu este nevoie să aglomereze intrările în România, pentru că și autoritățile italiene au luat măsuri pentru gestionarea situației.

La nivelul județului se asigură în continuare permanența la punctele de trecere a frontierelor – Naidăș, terestru și Moldova Nouă, fluvial, prin personal de specialitate, medici și asistenți medicali, dotați cu echipamentele necesare. De asemenea, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei, la nivelul județului Caraș-Severin au fost stabilite locațiile destinate introducerii în carantină a potențialelor persoane infectate cu COVID-19.

JCS-Nina Curița

1 Comment

  1. Cel mai corect ar fi interzicerea intrărilor în țară a celor care vin din zonele afectate. Asa face Austria cu cei care vin din zonele afectate.

Adaugă comentariu