Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Crăciunul, venind din vremurile magilor, bate din nou la porţile Timpurilor noastre, cu lumină în suflet şi dragoste, cu bucurii curate, bune ca şi cozonacul, limpezi ca şi apa, dulci ca şi Clipa cea de Taină.

Nu ştim dacă în preajma Sărbătorilor aţi reuşit să coloraţi zâmbetul în ochii unui copil sărac, dacă aţi şters tristeţea de pe chipul unei mame necăjite, dacă aţi scris o poveste cu îngeri pentru un copil orfan. Dacă nu, puteţi face toate astea și după Sărbători. Important este ca în seara aceasta să vă rugaţi Pruncului ce se naşte, să căutaţi iertarea în ochii lui şi mângâierea în bucuria Sfintei Fecioare.

Să vă bucurați pentru ceea ce aveți, dar și pentru fericirea altora. Să mulțumiți pentru oamenii care rămân. Să nu îi uitați pe cei care nu mai sunt. Să aveți curaj să alinați durerile altora și să aveți puterea să le puteți duce pe ale voastre. Să vă rugați. Să priviți Cerul. Să vă iertați, să iertați și să credeți.

În fiecare an, Iisus se naște în sufletele noastre. Credeţi în Naşterea Lui, credeţi în Sărbători, credeţi în iubire şi în faptul că fiecare Crăciun poate fi un nou început! Credeți! În Dumnezeu, în oameni, în minuni, în secunde și în viață. Dar mai ales în voi. Să încercați să îi înțelegeți pe cei dragi și să nu le alungați sufletele. Să nu rămâneți ancorați în răutăți, să nu vă temeți să împărțiți zâmbete și să ștergeți lacrimi. Despre asta este viața, despre asta este Crăciunul. Despre iubire, iertare, renaștere, speranță, familie, bunătate, frumusețe, lumină…

Să vă bucurați de Crăciun, fie numai și pentru tot ce ne dă El în fiecare clipă, dar și pentru fiecare clipă în care uităm să îi mulțumim…

Să aveți un Crăciun fericit!

FOTO: Alex Mustață