S-au certat, au pescuit şi au încins grătarele peste tot - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Să te bucuri de o vacanţă la cort cere pasiune, una care nu e pe placul celor care preferă un sejur în tihnă, sub un acoperiş clasic. Iar cele două festivaluri de deasupra Reşiţei au crescut numărul celor care preferă cortul în zonă. Acum că Fest Folk 2020 s-a încheiat jandarmii ne spun că au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică şi că se pregătesc de Gărâna Jazz Festival 2020!

„Pe timpul celor două zile (ale Fest Folk 2020 – n.r.), pentru siguranța cetățenilor, dar și pentru păstrarea unui mediu curat, jandarmii montani au fost prezenți în zonele unde au fost montate corturile, dar și pe traseele turistice, prezentând turiștilor prevederile legislative privind protejarea mediului înconjurător, faptele ce constituie contravenție, dar și cuantumul amenzilor, acestea putând ajunge până la 5000 lei (aprinderea focului în alte locuri decât cele special amenajate). În contextul actual privind combaterea răspândirii virusului Covid-19, în zona stațiunii Crivaia au fost desfășurate acțiuni în cooperare cu celelalte instituții abilitate ale statului, fiind aplicate sancțiuni contravenționale. Totodată în acest sfârșit de săptămână în comuna Văliug și localitatea Gărâna au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale“, informează jandarmii cărăşeni, care ne-au transmis că acestea totalizează 2.000 de lei.

Pe lista faptelor sancţionate s-au numărat tulburarea ordinii şi a liniştii publice, cele la Legea picnicului şi la cea a pescuitului şi acvaculturii.

JCS-A.M.