Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Marius Popescu, fostul președinte al echipelor Gloria Reșița și CSM Reșița, s-a stins din viață la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Reșița, cu trei zile înainte de împlinirea vârstei de 75 de ani!

Vestea a fost anunțată de președintele AJF Caraș-Severin, Viorel Lolea. Popescu a suferit un al doilea accident cerebral luni, care i-a fost fatal. El era internat de câteva zile.

„Din păcate, a plecat cu siguranță cel mai bun conducător de fotbal din județul Caraș-Severin, și nu numai! Dânsul a creat acea echipă foarte bună a Reșiței. I-a împins de la spate pe Vali Ciucur, pe Cristi Chivu în acea perioadă frumoasă, din anii ’90. Până azi, a fost și colegul meu la AJF Caraș-Severin. A fost consilierul meu, practic, el m-a convins să candidez la funcția de președinte”, a declarat Viorel Lolea.

„Astăzi, marți – 21.07.2020 , trupul neînsuflețit al fostului nostru Președinte – Popescu Marius va fi depus în incinta stadionului Mircea Chivu, între orele 15:00 – 17:00. Sunt asteptați la stadion toți cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu și să-și ia rămas bun de la cel care a fost Nea Marius, așa cum îi spuneam cu toții”, informează oficial CSM Reșița.

Marius Popescu a fost conducător la cele două echipe reșițene, Gloria și CSM, cu ultima reușind promovarea în primul eșalon fotbalistic în 1996. În vârstă de 75 de ani, Popescu era observator de joc în cadrul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. A fost cel care a intermediat transferul lui Cristi Chivu, în 1999, la Universitatea Craiova, de unde fostul internațional român a ajuns la Ajax Amsterdam.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: ACS Progresul Ezeriș