Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Chiar dacă primele zile ale lunii mai au început cu o zi liberă şi cu un weekend, solicitările de şomaj tehnic nu au contenit să fie transmise!

Astfel, Caraş-Severinul a intrat în ziua de 6 mai cu nu mai puţin de 364 de solicitări depuse la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin, din partea agenţilor economici care au cerut sumele necesare pentru luna aprilie, aferente indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 2.000 de persoane cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului.
Solicitările au fost transmise prin intermediul platformei aici.gov.ro, documentele fiind în curs de procesare, în vederea decontării sumelor.

„Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic aferente lunii aprilie 2020 se vor descărca și vor fi transmise agențiilor pentru ocuparea forței de muncă accesând link-ul: https://aici.gov.ro/. Pe platformă se regăsește Ghidul de utilizare pe care ar fi indicat ca angajatorii să îl parcurgă. Transmiterea documentelor prin platforma aici.gov.ro va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate. De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP etc. Rugăm angajatorii să completeze cu responsabilitate documentele, acestea trebuind să fie asumate și semnate de către administratorul sau reprezentantul legal al firmei. Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela: 021/4444-000, număr cu tarif normal“, informează AJOFM CS.

JCS-A.M.