Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Dacă săptămâna trecută, în Consiliul Local Caransebeș a fost ceartă pe parcări, vineri, dezbătând același subiect, aleșii locali au fost mai relaxați. N-au mai fost discuții contondente, mai ales că unii din cei care s-au opus data trecută proiectului regulamentului de parcări propus de primarul Felix Borcean, adică liberalii, au venit acum cu două amendamente!

Primul dintre acestea mai îndulcea taxa majorată de 100 de lei dacă nu-ți plăteai parcarea, iar cel de-al doilea includea și mașinile electrice în categoria celor exceptate de la plata parcării. „La primul, înțeleg că din 100 de lei se transformă în 12 lei dacă-și plătește în ziua respectivă, în timp util, dacă nu, rămâne valabil acel tarif majorat de 100 de lei. Adică tariful de 100 de lei nu se aplică dacă-și achiziționează un tichet de parcare pentru o zi, în valoare de 12 lei, prin SMS sau aplicația mobilă, în ziua întocmirii notelor de constatare/înștiințare. În plus apar autovehiculele electrice, cele cu număr verde, nu și hibrid, atenție. Sunt exceptate, pentru moment, pentru încurajarea acestui tip de mașini.”, au fost explicațiile edilului pentru cele două amendamente liberale.

„O mașină electrică e 50 de mii de euro, cine și-o permite are bani, nu e un sărac care nu-și permite să plătească o parcare, nu văd de ce să le exceptăm de la parcare!”, a spus Dragoș Curelea de la USR, însă fără a-și convinge partenerii de ședință, așa că proiectul a fost votat cu cele două amendamente ale grupului PNL. Modificările sunt valabile, deocamdată, în parcările cu plată din oraș, cu excepția celor din Piața Gugulanilor, care are un regulament separat, iar liberalii au anunțat că vor veni cu un alt proiect de hotărare și pentru acea zonă, cu aceleași modificări ca cele aprobate vineri.

Tot prin noul regulament, tariful de parcare crește la 2,5 lei/oră, de la 2 lei cât era până acum. Mai mult, au fost aprobate noi zone unde se va plăti parcare, dintre care amintim: parcarea de la spital, Piața Dragalina (între C.D. Loga și Moise Groza), strada Moise Groza (între Piața Dragalina și Constantin Popasu), strada Calea Orșovei (partea dreaptă spre Calea Severinului), strada C.D Loga (între Piața Dragalina și Mihai Eminescu), strada Libertății, strada N. Popeea (între C.D. Loga și Piața Sf. Gheorghe), strada Traian Doda (între Popeea și Ardealului), strada Nicolae Bălcescu (de la Parcul Dragalina până la pasarelă) sau strada Ardealului (între Mihai Viteazu și C.D. Loga, stânga-dreapta).

JCS-R.M.