Rujan vrea să pună umărul la proiectele pentru turism - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul liberal încearcă să obţină fonduri europene atât pentru Băile Herculane, cât şi pentru morile de pe Valea Rudăriei!

Din postura de deputat, liberalul cărăşean Dumitru Rujan l-a interpelat recent pe ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, în legătură cu fondurile destinate proiectelor din domeniul turismului incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Asta pentru a se orienta cu privire la posibilitatea de a obţine bani pentru judeţul nostru, în special pentru staţiunea Băile Herculane şi pentru ansamblul de mori din comuna Eftimie Murgu, care s-au dovedit în ultimii ani de maxim interes în zona turismului.

În acest sens, Rujan a fost pe teren, pentru a se întâlni cu colegii din administraţia locală, dialogul cu aceştia fiind o prioritate pentru parlamentarul cărăşean: „Am avut o întâlnire de lucru cu domnul primar Cristian Miclău pentru a vedea cum pot contribui, în limita mandatului pe care îl am, pentru ca unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din țara noastră să își recapete și să depășească gloria de odinioară, să atragem cât mai mulți turiști, români și străini, aici. S-au făcut deja o serie de pași și sunt încrezător că în viitorul apropiat vom avea resurse financiare, inclusiv fonduri europene, pentru modernizarea stațiunii Băile Herculane. Sunt optimist, mai ales că domnul Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane, a reușit deja să înceapă multe proiecte de modernizare, accesând fonduri de milioane de euro pentru frumoasa stațiune de pe Valea Cernei“, a declarat parlamentarul.

În urma vizitei la Eftimie Murgu, deputatul Rujan a fost impresionat şi de calităţile administrative ale primarului de aici: „Un alt om care reușește să fie un exemplu de bună administrare este Mihai Otiman, primarul comunei Eftimie Murgu, localitate ce are în administrare unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat ale județului nostru «Ansamblu de mori din Eftimie Murgu», un loc unic în Europa de Est, pe Valea Rudăriei“.

Fascinat de istoria complexului mulinologic, Dumitru Rujan a spus că va susţine activ şi această zonă, concentrându-şi atenţia pe dezideratul obţinerii de fonduri care să contribuie la dezvoltarea ei şi, implicit, la atragerea turiştilor.

JCS-Alexandra Gorghiu