Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Chiar dacă salariile medicilor au fost reglate la nivel european, fiind peste media națională, nemulțumirile pleacă de la slaba recompensare a gărzilor!

„Este imperios necesar să ne asigurăm că cetățenii din Caransebeș și din județul Caraș-Severin au medicii care să aibă grijă de sănătatea lor! De aceea i-am transmis ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să vină cu o soluție urgentă, având în vedere că numeroși medici din județ mi-au semnalat faptul că vor să își dea demisia, din cauza faptului că munca lor nu este recompensată pe măsură.“, transmite deputatul liberal Dumitru Rujan.

Oficialul spune că a făcut acest apel urgent la Ministerul Sănătății după ce a primit la biroul parlamentar „mai multe înștiințări din partea unor medici din județul Caraș-Severin privind intenția domniilor lor de a demisiona, deoarece Ministerul Sănătății nu recunoaște și, în consecință, nici nu a dispus ca activitatea desfășurată în gărzile suplimentare să fie plătită la nivelul tarifului orar al normei de bază. Sunt încrezător că se vor găsi cele mai bune soluții pentru a rezolva această problemă. Mă voi asigura că va exista un dialog, pentru că avem nevoie de medici.“, a încheiat deputatul cărășean.

JCS-T.K.