Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Proiectul, finanţat prin Regio POR 2014 – 2020, avansează pe zi ce trece, în acest moment fiind montate dalele pentru trotuarele din Piaţa Hercules şi Piaţa 1 Mai!

Pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști, primăria a implementat proiectul „Conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear în stațiunea Băile Herculane“. Aflat în execuţie, acesta se realizează pe fonduri europene, fiind finanţat de ADR Vest.

De ceva vreme oraşul-staţiune a fost dat peste cap, din cauza lucrărilor, însă acestea progresează, ceea ce este vizibil pretutindeni. Obiectivul proiectului este revitalizarea stațiunii prin realizarea de investiții în infrastructura rutieră existentă și promovarea obiectivelor turistice și a stațiunii propriu-zise pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști în vederea dezvoltării economice a zonei și creșterii nivelului de trai al populației.

Investiția cuprinde șase obiective care sunt în curs de reabilitare şi modernizare: Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Strada Piața Hercules, Podul Pecinișca 1, Podul Pecinișca 2, Podul de beton și Parcul Vicol. Potrivit ADR Vest, care supraveghează bunul mers al lucrărilor, contractul de execuție este în derulare, realizându-se un progres de 50 la sută. Până în prezent s-a intervenit în zonele Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Piața Hercules și Parcul Vicol, unde au avut loc lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere, inclusiv la partea de utilități, fiind refăcute sau create noi spații verzi. S-au executat plantări și lucrări de gazonare, alei, foișoare, pergole, sisteme de irigații, etc.

Valoarea totală a investiției este de peste 15,4 milioane lei, din care 15,1 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. Prin „schimbarea la faţă“ a staţiunii se dorește creșterea atractivității și îmbunătățirea imaginii acesteia, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și de turism, precum și activități de promovare, dar și creșterea numărului mediu de salariați din stațiune.

JCS-A.G.