Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Conducătorul din Valea Domanului își asumă responsabilitatea pentru acest eșec, dar nu singur, ci alături de antrenori și jucători!

„Sunt aproape 15 ani de când lucrez în administraţie sportivă la cluburi precum CSM Reşiţa, ASA Târgu Mureş, Dinamo Bucureşti, CFR Cluj, şi pot spune că este cel mai greu an pentru mine, profesional vorbind. Normal că sunt responsabil de retrogradarea echipei, alături de antrenorii şi jucătorii cu care am lucrat. La fel am fost responsabil şi acum doi ani de promovarea echipei în Liga 2, când am preluat echipa de pe locul 14 şi am reuşit împreună cu suporterii să adunăm 7000 de oameni în tribune şi să facem Reşiţa să răsune din nou. Şi acum mă consider responsabil pentru această retrogradare, care cred eu că a fost nemeritată, dar oricum, este o retrogradare. Deşi este un club destul de mare, cu 5 secţii, organigrama clubului este foarte săracă, în comparaţie cu alte cluburi de acelaşi nivel, cuprinzând doar trei persoane (preşedinte, contabil şi organizator de competiţie). M-am ferit să fac o organigramă stufoasă, pentru a face economii la buget şi am preluat doar noi toate sarcinile care la un asemenea club necesitau 6-7 persoane. Am încercat să facem performanţă la club şi să „copiez” cluburile la care am lucrat. Am asigurat jucătorilor şi antrenorilor condiţii foarte bune de pregătire pentru Liga a II-a. Am plătit la zi jucătorii până în ultima etapă şi nu ştiu dacă a fost greşit acest lucru, deoarece acum mi se reproşează de către diferite persoane. Nici un jucător nu a fost adus la CSM în ultimii doi ani fără acordul antrenorului cu care am lucrat la momentul respectiv. Nu m-am ferit să lucrez cu antrenori cu personalitate şi experienţă în fotbalul românesc şi cred că nu au fost deranjaţi în nici un fel în a-şi face meseria aşa cum au considerat că este mai bine pe latura sportivă, încercand să le asigur toate condiţiile necesare din punct de vedere administrativ, dar din păcate am eşuat. Este frustrant pentru mine să vad şi să îmi spună jucători de la alte cluburi că sunt neplătiţi de luni de zile şi joacă în play-off, iar jucătorii de la clubul pe care îl reprezint sunt cu banii la zi, dar totuşi am retrogradat”, explică Bobar.

Potrivit acestuia, nu valoarea lotului a fost problema în Valea Domanului, ci faptul că jucătorii nu au fost uniți și fiecare și-a văzut doar interesul propriu.

„După aproape o săptămână de la ultimul meci şi analizând tot anul trecut, nu cred că valoarea lotului a fost una modestă, singura problemă cred că a fost în vestiar, unde nu s-a reuşit să fie un grup unit, deşi au fost jucători cu experienţă foarte mare şi nu cred că a fost pus pe primul plan interesul echipei, consider eu, ci mai mult interesul fiecăruia în parte, acest fenomen ducând la retrogradare. Nu vreau sa dau vina pe pandemie, dar CSM Reşiţa, cu o medie de 4000 de oameni care veneau la meciuri acasă, sigur nu era în situaţia asta. Ne-au lipsit foarte mult suporterii la un club de tradiţie cum este al nostru.  Îi înţeleg perfect pe suporteri şi îmi pare nespus de rău pentru că au facut eforturi să sprijine acest club, sentimental şi financiar, şi i-am vazut de atâtea ori cu lacrimi în ochi, de bucurie sau cum este acum, de eşec, şi nu pot să mă supar de ei pentru ca le suntem datori. Nu pot să-i înţeleg pe oamenii <<mici în funcţii mari>> care mă critică, dar ei nu ştiu unde este stadionul sau care sunt culorile clubului. Ca preşedinte de club, regret foarte mult că l-am dezamagit pe omul numărul 1 care susţine activitatea, şi căruia nu i se poate aduce nici cel mai mic reproş pentru cum a sprijinit clubul în aceşti 3 ani şi mi-aş dori ca în toate oraşele să fie un om pentru sport cum este domnul primar Ioan Popa. Sunt sigur că o să ţină minte toata viaţa <<cadoul>> făcut de ziua dânsului, dar acelaşi cadou l-am primit şi eu de ziua mea. Sunt cluburi mari care au eşecuri şi nu îşi ating obiectivele, cu bugete imense, dar răman la fel de iubite de suporteri, indiferent de liga în care evoluează, şi sunt sigur că aşa va rămâne şi CSM Reşiţa, iubită şi după acest eşec”, a declarat Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru