Resitenii fara adapost vor avea buletine de Caransebes - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a luat decizia să îndrume persoanele fără adăpost găsite pe străzi spre centrul de urgenţă din Caransebeş.

Trei persoane fără adăpost au fost surprinse, recent, de poliţiştii locali reşiţeni din cadrul Biroului de Ordine Publică, în timp ce consumau băuturi alcoolice în zona complexului comercial Hehn. Cei trei sunt din Reşiţa şi locuiesc în clădiri abandonate de pe raza municipiului.

„Precizăm că persoanele fără adăpost au fost sancţionate contravenţional în nenumărate rânduri pentru consum de alcool în spaţiul public. Două dintre acestea au actele de identitate provizorii expirate şi li s-a recomandat să se adreseze Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor pentru reînnoirea acestora. De asemenea, reprezentanţi ai Serviciului Public de Asistenţă Socială au consiliat aceste persoane în vederea întocmirii actelor necesare pentru a beneficia de ajutor social, conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat. În perioada sezonului rece, lucrători ai Poliţiei Locale Reşiţa împreună cu inspectori din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială vor continua controalele în vederea depistării persoanelor fără adăpost din municipiul Reşiţa şi îndrumării acestora către Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost de la Caransebeş“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.