Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nu e o glumă și nici afacere ilegală, ci un proiect votat în recenta ședință de consiliu local. Proiectul se referă la găsirea unei locații unde să fie depozitată masa vegetală rezultată din îngrijirea spațiilor verzi. Ulterior, se dorește valorificarea masei vegetale în două moduri diferite!

„O parte va fi transformată în biomasă. Adică vom toca masa vegetală și ne vom lua instalație de biomasă care să producă energie termică și energie electrică. Partea rămasă va fi transformată în compost. Acesta este un fel îngrășământ pe care-l vom putea folosi noi sau îl vom putea vinde. Valorificarea masei vegetale e o chestiune firească, practicată în toate orașele civilizate din Europa. Sper să punem în funcțiune cât mai curând o asemenea instalație de tratare a biomasei.”, a declarat primarul Ioan Popa.

În aceeași ședință a fost votat și un proiect referitor la punctele de colectare a materialelor rezultate din demolări. Acestea funcționează în zona Stavila, respectiv în apropierea magazinului Kaufland din Govândari, cetățenii putând aduce aici deșeurile pe gratis. „Pentru aceste centre de colectare există o axă de finanțare pe care am depus proiecte. Vrem să le facem cu platforme betonate, hale acoperite, containere și tot ce mai trebuie!”, a încheiat primarul.

JCS-Ionel Ivașcu