Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii reşiţenilor s-au decis să ia 3,5 milioane de lei din banii de centrale, pentru a reabilita drumuri…Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, a iniţiat un proiect de modificare a contractării unei finanţări nerambursabile interne în valoare de 80 de milioane de lei. Din această sumă, ultima modificare prezentată consilierilor locali a vizat schimbarea destinaţiei unei sume de 3,5 milioane de lei, ce era prevăzută iniţial pentru achiziţionarea şi montarea de centrale termice în şcoli, banii urmând să fie alocaţi pentru reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, pentru amenajarea de locuri de parcare şi piste de biciclete.

Pentru o mai bună înţelegere a situaţiei, este necesar să reamintim faptul că, în momentul în care serviciul reşiţean de termoficare a trecut prin momente de cumpănă, administraţia locală s-a gândit la soluţia de urgenţă de a cumpăra şi monta centrale în fiecare unitate de învăţământ.

Proiectul a stagnat, pentru că termoficarea a mai funcţionat, cu tot felul de intervenţii, în paralel implementându-se noul sistem cuprinzând cele opt microcentrale de cartier. Trecerea pe noul sistem ar face inutilă montarea de centrale în şcoli, motiv pentru care municipalitatea a decis să dea altă utilitate banilor. Aleşii reşiţenilor au fost de acord cu această intenţie cu un amendament, făcut de viceprimarul Cristian Panfil, care a cerut ca destinaţia banilor să nu fie schimbată decât atunci când sistemul cuprinzând cele opt microcentrale de cartier va fi funcţional.

Antoniu Mocanu