Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Platani, arbori de lalea, cireşi ornamentali, magnolii, tuia şi multe alte specii de arbori ornalemtali ne încântă privirea şi mai dogoresc din căldurile verii. Însă toate au un preţ, mai ales că le aducem de prin alte părţi!

Şi dacă odinioară Reşiţa avea propria-i pepinieră, unde-şi pregătea singură materialul dendricol, acum nu mai are. Ba mai mult, terenul unde era pepiniera nici măcar nu mai e al oraşului… Însă lucrurile se vor schimba cât de curând, după cum promite Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Vorbind despre cea mai recentă şedinţă ordinară a consiliului local, edilul a precizat: „Am decis înfiinţarea unei pepiniere pentru sădirea de arbori ornamentali, pentru că în ultimii doi, trei ani am achiziţionat arbori din Ungaria, din Italia, din Serbia, şi dacă Reşiţa – unii dintre dvs vă amintiţi – pe vremuri avea o pepinieră foarte sănătoasă, la Kilometrul 8, ea fiind actualmente pe teritoriul administrativ al Ezerişului, am decis să alocăm o altă locaţie pentru acest lucru. Şi vom face o pepinieră de sădire de arbuşti ornamentali după staţia de epurare, în zona Moniom“.

JCS-A.M.