Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spune primarul Ioan Popa, impresionat de cele 42 de CV-uri depuse de candidaţi, din care au fost selectate foarte riguros şapte! 

Nelu Popa anunţa, la jumătatea lunii februarie, că are nevoie de un city manager, de o persoană cu experienţă de cel puţin un deceniu în managementul public sau privat, rezistent la stres şi obligatoriu cu simţul umorului, care să se ocupe, alături de cei doi viceprimari, de administrarea patrimoniului oraşului, de eficientizarea cheltuielilor, de întreţinerea investiţiilor şi de contractanţi.

Şi acum aflăm că la jumătatea lunii aprilie este posibil să avem deja city managerul căutat!
Deşi Reşiţa este un oraş mic, surpriza a venit din numărul mare de candidaţi serioşi, cu veritabilă experienţă şi cu CV-uri impresionante.

„La concursul pentru city manager, am avut 42 de CV-uri, a precizat Ioan Popa, primarul Reşiţei, în cadrul unei conferinţe de presă. Am selectat din ele foarte riguros şapte, iar luni am avut interviul cu o persoană din cele şapte. Chiar dacă nu suntem Timişoara, vreau să vă spun că am fost foarte plăcut surprins de aceste şapte CV-uri, le voi parcurge pe toate în următoarele zece zile“.

Edilul speră ca, în două săptămâni, să bată palma cu noul city manager: „Am de unde să aleg, am şi oameni care au fost miniştri secretari de stat, chiar perioade de doi, trei ani, persoane care sunt – ca să zic aşa – familiarizate cu ceea ce am eu nevoie. Adică mie îmi trebuie un om care să meargă la Bucureşti pe părţi tehnice şi să rezolve probleme de ordin tehnic. Şi, spre bucuria mea, am găsit oameni foarte faini. În maxim două săptămâni veţi afla cine va fi noul city manager al oraşului“, ne-a asigurat şeful administrativului reşiţean.

JCS-A.M.