Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Membrii și voluntarii Asociației Tăşuleasa Social se află zilele acestea la Reşiţa pentru reconfigurarea unor rute de pe Via Transilvanica. De asemenea, se continuă şi lucrările de mentenanţă pe Terra Banatica!

După deplasarea pe teren făcută la Reşiţa şi Văliug de la sfârşitul lunii iunie, echipa Asociaţiei Tăşuleasa Social se află din nou în Banatul Montan pentru unele modificări ale traseului Via Transilvanica. Totodată, se vor executa şi lucrări de mentenanţă pe Terra Banatica, denumirea în latină a Banatului. Cu privire la noua faţă a Reşiţei, ca urmare a proiectelor derulate de administraţia locală, cei de la Tăşuleasa Social au numai cuvinte de laudă.

„Ne dorim întotdeauna ca drumeții să aibă cele mai bune și pline de istorie experiențe pe traseu. Este și cazul Reșiței, care a fost considerat multă vreme un centru industrial de referință pentru România și pe care ne-am propus să-l arătăm tuturor celor care trec prin zonă, pentru că ascunde o bucată importantă din istoria de «oțel» a țării. Tocmai pentru că vedem cu ochiul liber eforturile pe care autoritățile le fac în zonă, atât pentru locuitori, cât și pentru turiști, de curând am modificat traseul care traversează acum orașul. Reșița face un salt mare în viitor și ne bucurăm că putem susține cu Via Transilvanica toată această schimbare de paradigmă. Ne-am reîntors pe teren, în Terra Banatica, să continuăm lucrările de mentenanță prin amplasarea bornelor și a marcajelor de la intersecții. Autoritățile locale s-au implicat și ele în această acțiune atât prin punerea la dispoziție a diverse utilaje, cât și cu forța de muncă atât de necesară. Sperăm că tot mai mulți drumeți vor alege să parcurgă această zonă, pentru că este minunată, atât din punct de vedere al naturii, dar mai ales pentru frânturile de istorie de «fier» pe care le poți vedea la tot pasul.“, au transmis cei de la Tăşuleasa Social.

JCS-Nicoleta Moraru