Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cele două localităţi au câştigat un proiect prin care pot obţine dotările necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

În ultima perioadă, relaţiile cu localităţile de la sud de Dunăre s-au dovedit fructuoase şi pentru Reşiţa. Chiar zilele acestea, municipalitatea de pe Bârzava s-a bucurat de succesul unui nou demers pentru bani europeni.

„A fost aprobat un al treilea proiect transfrontalier al instituţiei noastre, al administraţiei reşiţene, împreună cu un oraş partener cu care avem relaţii de înfrăţire, un oraş foarte serios, Kikinda din Serbia, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Este vorba despre un proiect de peste un milion de euro, iar la Reşiţa se vor întoarce circa 635.000 de euro sau peste 600.000 de euro, pentru că avem şi noi acolo o contribuţie de 12.000 de euro. Este vorba despre achiziţia de echipamente, de utilaje necesare în situaţiile de urgenţă. Am considerat că este o mare necesitate şi cred eu că am găsit acea portiţă de a atrage bani europeni. Iată că două le-am implementat, şi cred eu că am putea să ne bucurăm în viitorul apropiat şi de implementarea celui de-al treilea proiect transfrontalier. Şi bineînţeles că nu ne vom opri aici atunci când vom putea să depunem alte proiecte, pentru că sunt sesiuni de depunere, sesiuni de finanţare, şi colegii noştri au fost foarte serioşi”.

Pe scurt, iniţiativa va ajuta Reşiţa la efectuarea de achiziţii de echipamente şi utilaje pentru situaţii de urgenţă. „Este vorba de tot felul de pompe mobile, de maşini de transport apă, de intervenţii în caz de incendiu sau de necesitate”, a mai precizat primarul Mihai Stepanescu.

Antoniu Mocanu