Reșița, pe locul III în clasamentul cluburilor la Naționalele de lupte! Franț, campion! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Național de lupte libere, greco-romane și feminine pentru seniori a avut loc săptămâna trecută la Sala Polivalentă din Reșița, unde aproximativ 200 de sportivi s-au luptat pentru medaliile de campioni. La final, Reșița a ieșit pe locul III în clasamentul cluburilor, pe primele locuri situându-se Steaua și Dinamo!

Antrenorul emerit Adrian Dacica a făcut bilanțul medaliilor câștigate de sportivii reșițeni: „Aș vrea să mulțumesc pe această cale Federației Române de Lupte pentru că ne-a dat și anul acesta spre organizare cea mai importantă competiție națională de seniori, campionatul cel mai valoros din România, la care participă sportivii componenți ai loturilor de lupte libere, feminine și greco-romane, luptători care ne-au reprezentat cu cinste la Europene, Mondiale și la Olimpiadă.  Așadar, cei mai buni sportivi din țară au venit la Reșița și ne-au încântat cu meciurile spectaculoase pe care le-au oferit colegilor, pentru că, așa cum știți, nu am avut voie să organizăm cu public competiția. Reșița a fost din nou la înălțime, a reușit să cucerească medalia de bronz în clasamentul pe cluburi și asociații sportive, fiind devansată doar de Steaua și Dinamo București. Școala reșițeană de lupte își confirmă tradiția, avem sportivi foarte buni, avem și tineri care vin din urmă, și l-aș menționa aici pe Erich Loidl, care a cucerit medalia de bronz la categoria 86 de kg, el fiind campion național atât la juniori, cât și la Under 23. De asemenea, îl menționez pe Cosmin Roman, care a luat și el un bronz, la categoria 97 de kg. Îl mai remarc pe Filip Marin, care a devenit vicecampion național la 60 kg, apoi pe Andrei Franț, sufletul colectivului nostru, care a reușit să redevină, pentru a nu știu câta oară, campion național la categoria 92 kg. O revenire spectaculoasă și o surpriză plăcută a fost Sebastian Uță, care a reușit să cucerească medalia de argint la categoria 97 kg. Eu sunt convins că dacă Sebi va veni la sală, la anul ne va aduce încă un titlu național de seniori. Din păcate, Vlad Caraș n-a reușit decât o medalie de bronz la categoria 125 kg, el nefiind încă în plenitudinea forțelor sale după o accidentare. Pe ansamblu, bilanțul este pozitiv”.

„S-a format deja o tradiție ca finala Campionatului Național de seniori să se organizeze la Reșița, prin sprijinul lui Ioan Popa, primarul municipiului, și al viceprimarului Adrian Dacica, care îmi este și coleg în Biroul Federal al Federației Române de Lupte și face o treabă minunată pentru luptele românești. Sunt condiții deosebite la Reșița, de la an la an ne simțim tot mai bine aici. Deja este o normalitate pentru noi să ne vedem an de an la Reșița. Pandemia ne-a creat într-adevăr serioase probleme, nu ne-am putut antrena cum trebuie și nu am putut participa la anumite competiții în efectiv complet pentru că, prin rotație, membrii loturilor s-au îmbolnăvit de Covid. Trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu că am trecut cu bine peste toate aceste probleme. La această competiție, nivelul a fost unul bun, normal, dar întotdeauna este loc și de mai bine”, a spus Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: FRL