Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În sfârşit, mult aşteptata grădiniţă de lângă scările ce duc spre Teatrul de Vară din Reşiţa e aproape gata, a prins deja şi culoare într-un mod surprinzător. Asta lângă altă investiţie a municipalităţii reşiţene, făcută la Colegiul Tehnic!

„Reșișantier, notează prof. Luci Peia, consilier local, pe o reţea de socializare. Acum despre noua grădiniţă și Colegiul Tehnic. De la cazanul cu aburi la energie regenerabilă, de la cutii de beton la spații prietenoase de învățare, de la anost la viu și colorat“.

Vorbim de o investiţie în valoare totală de 25 de milioane de euro, dar cum nimic nu este perfect, reşiţenii au remarcat un detaliu care intră în contradicţie cu peisajul general. Un pat de cabluri tras peste noile mozaicuri exterioare „strică tot“. Este însă în lucru, după cum spunea Luci Peia, în vreme ce Graţian Dobre, de la Investiţii, sublinia ferm că lucrurile nu vor rămâne aşa: „Nu am uitat de el. Dacă Telecom nu se va mobiliza, îi vom pune în fața faptului împlinit. Cu siguranță, așa nu va rămâne!“.

Nu trebuie uitat că, în vreme ce ani buni grădiniţa de pe strada Sportului părea lăsată uitării, în aprilie, primarul Ioan Popa vorbea despre milioanele de euro care urmau să reînvie şantierul de acolo, cuprinzând şi modernizarea Colegiului Tehnic.

Şi dacă ne uităm bine, imaginea dezolantă a şantierului părăsit de pe strada Sportului a dispărut cu desăvârşire! Potrivit şefului administrativului reşiţean, cele două proiecte care au prins contur la umbra Teatrului de Vară – grădiniţa şi colegiul – au o valoare totală de 25 de milioane de euro. Primarul vorbea despre „construcția celei mai mari unități de învățământ preșcolar din oraș, cât și modernizarea Colegiului Tehnic, un liceu de mare tradiție pentru învățământul tehnic reșițean. (…) După finalizarea celor două investiții, vom interveni pentru reamenajarea întregii zone. Avem în plan reabilitarea scărilor ce urcă spre Ateneu, a Teatrului de Vară și construcția unui loc de joacă modern“, a dezvăluit Nelu Popa. Despre acestea, vom reveni.

JCS-A.M.