Reşiţa are elevi merituoşi! Au fost aprobate bursele şcolare! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şi în acest an şcolar Reşiţa are elevi buni la învăţătură, cu toate că cea mare parte a cursurilor s-a desfăşurat în online din cauza situaţiei epidemiologice. O parte din merit revine desigur şi cadrelor didactice reşiţene!

Zilele trecute, Consiliul Local Reşiţa a aprobat numărul de burse aferente întregului an şcolar, precum şi repartizarea sumelor conform zilelor de şcolarizare pentru elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiu.

Dacă pentru primul semestru, aleşii locali au aprobat 2.358 de burse în valoare de 922.080 lei, pentru cel de-al doilea semestru din acest an şcolar, copiii au învăţat şi mai bine pentru că bursele sunt mai multe, mai exact 2.633, în sumă totală de 1.036.451 lei. Repartizarea numărului de burse s-a făcut pentru fiecare şcoală în parte, fiind aprobat şi cuantumul semestrial al burselor pentru elevi. Pentru semestrul I, valoarea unei burse, fie că este de performanţă, de merit sau de studiu, este de 380 de lei, iar valoarea bursei de ajutor social este de 500 lei. În schimb, pentru al doilea semestru, bursele acordate au o valoare de 366 de lei, iar pentru rezultate deosebite la învăţătură sau pentru performanţe sportive, 435 lei. Cuantumul bursei sociale în semestrul doi este de 700 lei, cu 200 de lei mai mare faţă de semestrul I.

Ca şi în anii trecuţi, în topul unităţilor şcolare cu cei mai buni elevi, care astfel vor beneficia de burse, pe primele locuri se află Liceul Teoretic Traian Vuia cu 442 de burse, secondat de Colegiul Naţional Traian Lalescu cu 440 de burse acordate. Locul trei îi revine Colegiului Naţional Mircea Eliade cu 378 de burse, urmat de Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz cu 261 de burse.

Din rândul şcolilor gimnaziale s-au evidenţiat: Şcoala Gimazială Nr.7 cu 233 de burse acordate, Şcoala Gimnazială Nr.2 cu 198 de burse, pe locul trei fiind Şcoala Gimnazială Nr.8 cu 150 de burse, urmată în clasament de Şcoala Gimnazială Nr.9 cu 111 burse pentru elevi.

JCS-Nicoleta Moraru