Caraş-Severin, Romania

BANAT – Celebra firmă Stowasser, reprezentată prin maestrul Miklós Szabolcsi, care produce cea mai bună marcă de taragot din lume, a creat un instrument special pentru renumitul instrumentist al Banatului și nu numai!

Chiar dacă un astfel de taragot a mai fost folosit în trecut de renumiții Luca Novac și Dumitru Fărcaș, este pentru prima oară când Stowasser face un produs special pentru un instrumentist din România, în ediție limitată.

„Zilele trecute m-am întors de la Budapesta, de unde am achiziționat un taragot. Un model personalizat, în ediție limitată, special făcut pentru mine de celebra fabrică Stowasser, cea mai buna marcă de taragot din lume. Stowasser este un fel de Stradivarius al instrumentului taragot, chiar așa este, are o istorie frumoasă. Luca Novac și Dumitru Fărcăș au cântat pe instrumente Stowasser toata viața, dar niciunul nu și-a făcut special acolo. Ei au cumpărat de la alți instrumentiști de prin România sau de la colecționari din Ungaria. Sau mai bine zis, pentru nici un instrumentist român cei de la Stowasser nu au făcut un instrument personalizat și în ediție limitată”, ne-a spus Remus Novac, bucuros de noul său taragot, cu care, suntem siguri, va încânta și în continuare și va duce folclorul bănățean peste tot.

JCS-Nina Curiţa