Caraş-Severin, Romania

SASCA MONTANĂ – Bănuit de interese personale, Ion Poplicean consideră că totul este o mare răutate personală. Ne referim la cele semnalate nouă de către Giani Matei, localnic la nr. 183, cu referire la patru parcele de teren de aproximativ 4.000 mp fiecare despre care susține că sunt proprietate a primarului!

Prezent în redacția noastră, Giani Matei susține că, abia anul acesta, terenurile au apărut în declarația de avere a primarului după ce timp de zece ani nu au apărut nicăieri. Despre două dintre acestea susține că se află pe suprafața viitorului parc eolian care va fi amenajat în zonă împreună cu comunele Ciuchici și Ciclova Română. De asemenea, un punct de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de ieri, a prevăzut încheierea unui contract între primărie și firma care va face parcul eolian, pentru folosirea de către aceasta cu acces gratuit a unor drumuri spre viitorul parc eolian.

„Ce urmărește prin includerea celor două parcele în viitorul parc eolian? De ce nu le-a intabulat pe primărie pentru ca comunitatea să beneficieze de câștigurile aduse de acestea? De ce cele patru parcele nu au apărut până acum în declarația sa de avere? De ce drumurile vor fi date în folosință gratuită?”, au fost întrebările adresate de Giani Matei.

Întrebări pe care, la rândul nostru, le-am adresat primarului din Sasca Montană. „Poate să spună orice despre parcele. Nu e adevărat, nu putea să apară în declarația de avere ceva ce nu ai avut. Despre intabulare, afirmă neadevăruri. Despre drumuri e departe de adevăr, dacă vrea detalii îl invit la discuții să vorbim omenește.”, ne-a declarat Ion Poplicean, punând intervenția lui Giani Matei pe seama unor răutăți personale la adresa sa. „Are ceva împotriva mea și n-are rost să discutăm despre asta. Dacă vreți, discutăm despre altceva.”, a încheiat primarul.

JCS-Ionel Ivașcu