Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Este apelul mai multor consilieri locali social-democrați din Caransebeș, care la ultima ședință a legislativului local au solicitat conducerii municipalității să ia măsuri în acest sens. Mai ales că a venit primăvara, au explicat aleșii PSD, lumea crește păsări de curte la case și are nevoie de hrană pentru acestea!

„Nu găsim o variantă să se deschidă piața de cereale? Numai cerealele, fără piața de vechituri, fără nimic. E sezonul, caută lumea grâu, porumb, umbli pe sate, toți au pui, au găini, e greu să găsești 5 kilograme de porumb”, a spus Daniel Isac, susținut de colegul de grup Valeriu Radu. Viceprimarul Marius Isac a explicat că, desi la prima vedere pare un lucru simplu, redeschiderea pieței de cereale ar însemna îndeplinirea strictă a unor condiții de siguranță atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători. „O să vorbim cu cei de la Piață să vedem dacă o pot gestiona, că și acolo trebuie o ieșire, o intrare, pază ca să se intre ca în piața agroalimentară, trebuie reglementat, număr de persoane, pe unde se intră, pe unde se iese, o să vedem”, a adăugat viceprimarul Isac.

Iar veștile sunt bune, pentru că foarte probabil, de joi, 21 mai, se vor redeschide atât piața de păsări, cât și piața de cereale. Mai mult, de marți, 19 mai, bazarul de pe Dâlmă își va primi din nou clienții, dar în condițiile de siguranță impuse de starea de alertă.

JCS-R.M.