Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Felix Borcean speră să primească 50 de milioane de euro prin Programul național de investiții pentru consolidarea spitalelor „Mihail Cantacuzino”, proiectul fiind gata de depunere pentru a primi finanțarea. Spitalul din Caransebeș este eligibil în acest proiect, alături de alte 12 unități sanitare din întreaga țară!

Chiar dacă dotările nu sunt eligibile, primarul Caransebeșului spune că, la final, spitalul va arăta așa cum l-a prezentat în urmă cu două luni, atunci când nimeni nu a crezut în reușita acestei finanțări. Pe lângă reabilitarea totală a spitalului, se va construi și un nou corp de clădire pentru secția de Boli Infecțioase și TBC, care funcționează acum în bătrânul Spital Bora.

„Am o veste bună, săptămâna viitoare vom depune acel proiect pe care nu-l credea nimeni și pe care l-am arătat. Se va depune și va fi finanțat, cu un singur amendament, nu vor fi finanțate dotările cu aparatură, dar acesta este un capitol la care spitalul stă destul de bine și aparatură am tot luat prin proiecte europene. Într-un spital nou, sigur e nevoie și de aparatură, dar noi avem mare parte din aparatura bună, nouă, unele sunt încă în folie. Acum e vorba doar de reabilitare spații și construire spații noi, acel proiect de construire a unui spital de boli infecțioase și TBC, care va fi lângă spital, în spate. Ca finanțare, ne gândim spre 50 de milioane de euro. Noi suntem printre primii care depunem acest proiect din cele 13, ne-am pregătit documentațiile dinainte de a ști de <<Mihail Cantacuzino>>, similar cu <<Saligny>>, dar pe spitale. Ceea ce am arătat în campanie nu a fost o minciună, așa va arăta, se va lucra după proiect, structura și toate construcțiile sunt cele pe care le-am prezentat.”, a explicat primarul Felix Borcean.

Întrebat dacă-l va chema pe fostul manager Adrian Dumbravă, acum la spitalul din Pitești, să se ocupe de acest proiect, Borcean a pus capăt oricăror speculații: „Dumbravă e un capitol închis, nu l-a gonit nimeni, a plecat singur!”

JCS-R.M.