RAR a retras 112 certificate de înmatriculare pe drumurile judeţului - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În județul Caraş-Severin au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 431 de vehicule. Dintre acestea, 131, adică 32%, prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 13 (3,02%) prezentau pericol iminent de accident!

Din totalul autovehiculelor oprite, în 14,62% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,70% aveau probleme legate de identificare și 3,48% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în Caraș-Severin au fost aplicate 135 de amenzi contravenționale și au fost retrase 112 de certificate de înmatriculare.

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformități au fost constatate la iluminare-semnalizare, emisiile poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, parbriz, geamuri laterale, lunetă. Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.

În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident. Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate. „În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară“, se arată într-un comunicat trimis redacţiei de RAR Caraş-Severin.

JCS-N.C.