Răduţă: La Băuţar nu avem nimic, dar le facem! Am început bine! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BĂUŢAR – Administraţia locală a întocmit studiile de fezabilitate şi intenţionează să depună proiecte pentru o sală de sport cu 180 de locuri, terenul de 6.000 mp există şi aparţine şcolii din centrul de comună, la care se execută lucrări de renovare!

„Am intabulat căminele culturale, avem documentaţia în regulă, urmează să depunem proiecte, tot prin CNI, pentru două dintre ele, fiindcă unul este renovat. Mai avem intabulate şi podurile, vom depune proiecte tot prin Compania Naţională de Investiţii, e vorba despre cele trei care au fost distruse de inundaţii în vara anului trecut şi care vor fi complet refăcute. De asemenea, mai avem proiectul pentru introducerea energiei electrice prin panouri fotovoltaice în gospodăriile izolate, în valoare de 200.000 de lei, de care vor beneficia opt gospodării din Prevecior. Avem în calcul executarea, din fonduri proprii, a unui teren sintetic, o bază multifuncţională, la Bucova, terenul îl avem pregătit, la Băuţar avem deja o bază sportivă care va intra în renovare, am alocat deja sumele necesare, tot din bugetul local, fiindcă trebuie pusă un pic la punct”, ne-a spus Romeo Răduţă.

S-a început deja reabilitarea şi extinderea grădiniţei cu program normal din Băuţarul Inferior, singura, de altfel, din acest sat, deoarece, fiind frecventată de mulţi copii, aceasta nu întrunea condiţiile necesare. De asemenea, a mai spus edilul, la şcoala din Bucova, unde au existat mereu probleme cu încălzirea, anul acesta s-a refăcut întreaga instalaţie, iar la școala primară din Cornişoru a fost refăcută copertina care fusese distrusă de zăpadă.

De când a preluat mandatul de primar, Romeo Răduţă a asigurat şi activitatea permanentă a Centrului de zi pentru bătrâni de la Bucova, care are asigurate toate utilităţile, unde vin pensionarii pentru a desfăşura activităţi recreative, şah, remi, socializează, dar primesc şi o masă caldă, aici fiind angajaţi un administrator şi un bucătar, fondurile pentru funcţionarea centrului fiind asigurate de la bugetul local.

„Sincer, financiar eu pierd faţă de locul în care lucram înainte, dar mi-am zis că trebuie făcut ceva şi pentru comunitatea asta. De 30 de ani, de la Revoluţie, n-avem apă, n-avem canalizare, n-avem gaz, n-avem şcoli, cămine culturale, n-avem absolut nimic. Eu zic, după ce văd în aceste luni de când am preluat mandatul, că lumea e mulţumită, se vede că se face câte ceva. Avem site-ul primăriei, Facebook-ul, unde socializăm, oamenii sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă în comună. Şi acolo sunt comentarii, dar, în proporţie de 99 la sută, cred eu, lumea e mulţumită, ne urează putere de muncă, să continuăm, fiindcă am început bine…“, mai precizează primarul comunei Băuţar.

JCS-Sonia Berger