Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spaţiile dintre blocuri, de cele mai multe ori deloc frumoase, ar putea fi reamenajate chiar de cei care s-ar putea bucura de ele, adică de locuitorii zonei. Municipalitatea reşiţeană a venit cu inedita idee de a finanţa dorinţele reşiţenilor! 

Vă doriţi lângă bloc un foişor în care să încingeţi o partidă de table cu vecinii sau poate un tobogan pentru cei mici? Sau poate vreo oază cu alei, bănci, arbori şi verdeaţă? Ei bine, de la dorinţe până la realizare nu mai e decât un pas, o cerere la Primărie. Şi nu este vorba de vreo glumă, ci despre un proiect deja votat de aleşii reşiţenilor, prin care ideile de amenajare a zonelor dintre blocuri pot beneficia de finanţare din bugetul urbei.

„Am aprobat şi un proiect de minigranturi create de bugetul Consiliului Local, se numesc «Încredere în Reşiţa», a precizat Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa. Este un proiect pe care noi l-am gândit deja de anul trecut, dar a fost prea târziu ca să-l mai implementăm atunci. Este vorba despre o anumită sumă de bani pe care noi o punem la dispoziţia comunităţii din oraş, să vină cu proiecte de 2.000-10.000 de euro, proiecte de amenajare a spaţiilor intra-blocuri, spaţii comunitare unde locuiesc cetăţenii, microuniversul lor unde îşi petrec timpul liber. Şi noi, după ce trecem printr-o comisie, putem să finanţăm aceste mini-proiecte de «Încredere în Reşiţa»“.

JCS-Antoniu Mocanu