Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Chiar şi aşa, prim-procurorul cărăşean Laura Gabriela Iancu a ţinut să mulţumească locuitorilor Banatului de Munte pentru că au respectat regulile, lucru care ne ajută acum să câştigăm lupta!

În primul rând, este notabil faptul că numărul de dosare penale generate de pandemie rămâne la un nivel mic, constant. „Aşa cum v-am obişnuit săptămânal, pentru că încă suntem în stare de alertă, informez despre dosarele având ca obiect cazurile privind Covid, spune Laura Gabriela Iancu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Numărul acestora a rămas aproape constant în ultima perioadă, avem 35 de dosare, dintre care trei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, 21 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş, patru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa şi şapte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. Sunt cazuri izolate, şi mulţumesc locuitorilor din Banatul de Munte pentru că au respectat regulile şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să nu fie un focar aici. Am demonstrat cu toţii că putem lupta împreună, să câştigăm lupta cu acest duşman nevăzut. Nu ştim când se va termina, dar simt că totul este spre bine. Oamenii s-au adaptat, învaţă să respecte reguli şi au bun simţ şi bună-credinţă“.

Dintre cele 35 de dosare, unele au fost deja soluţionate, pentru celelalte fiind fixate termene scurte. Dar „se audiază, în unele se fac expertize. Sunt acei oameni care nu au respectat regulile de izolare, au prezentat declaraţii false, au ţinut slujbe. Nu criticăm pe nimeni, dar toţi trebuie să respectăm reguli, să fim uniţi în această situaţie“.

Parafrazând un filosof australian, prim-procurorul reşiţean a subliniat: „Cred că omului îi place să privească în urmă şi să spună că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru ca lumea să fie un loc mai bun pentru ceilalţi. Asta este şi raţiunea cu care s-au dat aceste decrete, aceste ordonanţe, aceste reguli de izolare pentru ca noi să ne respectăm pentru că ne-am confruntat toţi cu un război cu un duşman nevăzut“.

JCS-Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. Art 352. Codul Penal – Nerespectarea măsurilor privitoare la PREVENIREA sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.” PREVENIREA se executa prin testari iar Guvernul si Comitetul intra in zona PENALA: zadarnicia Combaterii Bolilor.,……

Adaugă comentariu