Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Obiectivul va fi amplasat în zona Mociur şi va cuprinde cinci componente. Valoarea totală a proiectului pentru construirea campusului şcolar este de 122.623.021,37 lei, cu finanţare prin PNRR!

Prima şedinţă de îndată a consilierilor locali din această lună a avut pe ordinea de zi trei proiecte de hotărâre pentru campusul dual integrat „Banatul Montan“, ce urmează să fie construit în zona Mociur, pe strada Mociur nr.47. Astfel, aleşii locali au dat undă verde notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea investiţiei, a cheltuielilor de proiect pentru studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici, precum şi acordului de parteneriat privind depunerea şi implementarea proiectului, care va fi finanţat prin PNRR în cadrul unui program pilot destinat dezvoltării învăţământului dual.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de Direcția Dezvoltare Locală şi Instituţională din cadrul primăriei, durata de implementare a proiectului este de 42 de luni, iar durata de execuţie a investiţiei este de 36 de luni. Valoarea totală se ridică la 122.623.021,37 lei, din care 121.586.132 lei este suma totală eligibilă din PNRR. Obiectivul va fi construit pe terenul fostei platforme industriale Mociur-UCMR, în prezent aflat în administrarea primăriei, suprafaţa totală fiind de 22.657 mp. Potrivit datelor tehnice din proiect, ansamblul va cuprinde cinci zone funcţionale cuprinse în patru clădiri, la care se adaugă o zonă verde, spaţiu de recreere şi spaţii pentru practicarea sportului în aer liber. Componenta 1 reprezintă Centrul de Competenţe Turism Sustenabil (CCTS) şi va avea 24 spaţii de cazare, restaurant şi spaţii pentru servire cafea. Componenta 2 este destinată Casei Studenţilor (CS) şi cuprinde 16 spaţii de cazare pentru învăţământul superior, sală de fitness şi spaţii comune. Componenta 3 din proiect este cea a învăţământului liceal, Casa Elevilor (CE), care va avea 63 spaţii de cazare pentru maxim 171 de persoane şi o cantină unde pot servi masa 250 de persoane. Componenta 4 vizează Centrul de Competenţe Industrii Emergente (CCIE), care va cuprinde săli de curs, laboratoare, mediatecă şi spaţii pentru expoziţii. Ultima componentă, cea cu numărul 5, este destinată spaţiilor de recreere, agrement şi sport (SRAS).

JCS-Nicoleta Moraru