Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La această selecție pentru descoperirea tinerelor talente din Banat, care a avut loc sâmbătă, 16 octombrie, la Sala Polivalentă din Reșița, s-au prezentat fete în vârstă de 10 și 11 ani, lucru de care s-au bucurat organizatorii de la Banat Girls!

„Acest proiect de selecție a fost organizat de ACS Banat Girls Reșița, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, proiect numit <<Bănățencele joacă fotbal>>. Aceasta a fost doar prima acțiune de acest gen până la sfârșitul anului, deoarece vrem să pregătim o nouă echipă de junioare, pe mai multe categorii de vârstă. Vrem să începem anul următor în forță și să avem cât mai multe fete la echipă. Mă bucur că au venit fete la fotbal de la alte ramuri sportive, iar acest lucru înseamnă că ceea ce am făcut până acum a fost relativ bine și fetele au auzit doar lucruri pozitive. Până la finalul anului sper să vină cât mai multe fete, deoarece vom participa în premieră la Campionatul Național U17. Din acest motiv am dorit să facem această primă acțiune de selecție și sper ca din 2022 să putem participa la competiții destinate mai multor categorii de vârstă. Vom merge și prin școli, vom prezenta proiectul nostru profesorilor de educație fizică, ca să le transmită toate informațiile fetelor care doresc să practice fotbalul. Încercăm să facem un parteneriat cu AJF-CS, să organizăm un campionat la nivel județean între școli”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul echipe ACS Banat Girls.

Antrenorul cu portarii de la Banat Girls, Alexandru Ungureanu, a declarat: „Obiectivul nostru la această selecție a fost să putem promova fotbalul în rândul tinerelor și mă bucură că multe fete răspund pozitiv la apelurile noastre, și din Caraș-Severin, și din Timiș. Sportul este pentru oricine și mă bucur că am reușit să selectăm fete din mai multe părți din Banat. Ne-am propus acum să aducem la echipă fete U18, pentru că vrem să ne bazăm foarte mult și pe echipa de junioare. A apărut recent și regula ca fiecare echipă din Liga 1 să aibă și una de junioare. Trebuie să ne adaptăm și bineînțeles, vrem să găsim tinere talente fotbalistice care să ne ajute și la echipa mare. Mă bucură faptul că la această selecție au venit și fete de 10-11 ani. Fetele care vor dori să continue cu noi vor fi legitimate în perioada următoare, la echipa de junioare, iar apoi cu siguranță că vor participa la diverse turnee. La un moment dat, cele care vor progresa cel mai mult se vor pregăti și cu echipa de senioare”.

Daria Muntean, tânăra fotbalistă din lotul ACS Banat Girls, prezentă de asemenea la selecție, a spus: „Îmi place fotbalul, de aceea m-am și apucat de acest sport, și vreau să fiu un model pentru mai tinerele jucătoare. Eu am început fotbalul la vârsta de 8 ani, părinții m-au susținut și în acest fel am ajuns să evoluez în Liga 1. De asemenea, am și trei selecții la lotul national U17. Cred că este un lucru benefic că tot mai multe fete încep să joace fotbal și cred că Banatul are multe talente de oferit”.

„Am venit la această selecție pentru a învăța să joc mai bine fotbal, sport pe care l-am practicat mai mult cu tata. Îmi place acest sport pentru că este interesant, cred că este potrivit și pentru fete și mie una îmi place mai mult fotbalul decât dansul, de exemplu. Vreau să fac carieră în acest sport, deocamdată la Banat Girls”, a precizat și Rebeca Emanuela Șerban, tânăra în vârstă de 11 ani.

JCS-Ștefan Moraru