Caraş-Severin, Romania

MARGA – Demarate încă din 2008, lucrările la reţeaua de canalizare în comuna Marga au fost sistate din lipsă de fonduri.

Acum, noul primar, Nicolae Beg, speră ca anul acesta Guvernul să redeschidă liniile de finanţare pentru ca lucrările să se poată relua.

„Sunt multe lucruri de făcut, dar le luăm pe rând. Încet, fără să ne grăbim, pentru că doar aşa lucrurile vor ieşi bine. Avem şi unele datorii, facturi rămase neachitate încă de pe vrea fostei conduceri, dar nu vreau să vorbesc mai multe despre asta. Sunt câteva, şi vor mai fi şi altele. În primul rând, din cauză că lucrările înscrise în cadrul proiectului integrat de 2,5 milioane de euro, finanţat prin Măsura 322, sunt întârziate, în primăvară, vom plăti penalizări“, spune Nicolae Beg.

În cadrul proiectului de 2,5 milioane de euro sunt cuprinse următoarele lucrări: asfaltarea a 10 kilometri de drum, dotarea Căminului cultural din Marga cu mobilier, sonorizare şi costume populare pentru ansamblul de copii de aici, dar şi înfiinţarea unui centru de bătrâni în Vama Marga, care este aproape gata, potrivit primarului Beg. Pe viitor, edilul doreşte să găsească sursele necesare de finanţare pentru înlocuirea vechilor conducte de apă, cu unele noi.

Roxana Bălan Nafiru