Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Medicina, Agronomia și Politehnica din Timișoara, interesate de clădirea de pe Calea Caransebeșului!

Reprezentanții celor trei instituții de învățământ superior au fost prezenți recent în oraș pentru a discuta cu primarul Ioan Popa despre intențiile pe care au la Reșița.

Astfel, Medicina vrea să deruleze programe de pregătire a asistenților medicali pe profil stomatologic, deoarece sunt multe cabinete de profil, iar medicii nu găsesc personal calificat. Asta îi obligă să-și califice personalul la locul de muncă. Agronomia are deja colaborări cu Reșița, pe care vrea să le dezvolte, în vreme ce Politehnica vrea să facă la Reșița cursuri de masterat.

„Școlarizările pe care Facultatea de Medicină vrea să le facă oferă o diplomă care creează o facilitate salarială mai mare decât salarizarea diplomei obținută prin școala postliceală. În privința Agronomiei, noi încercăm să lucrăm cu ei și în privința arborilor ornamentali, iar ei vor să facă practică în zonă. Politehnica ar intra în competiție cu UBB, dar asta nu poate să ducă decât la progres”, a vorbit primarul Ioan Popa despre cele trei instituții de învățământ superior care și-au arătat interesul pentru clădirea vechiului institut de proiectări.

În opinia primarului, clădirea în cauză este adaptată la acest gen de activități întrucât dispune de un număr considerabil de încăperi de mari dimensiuni. „Acolo, cândva se lucra în echipe mari. De aceea sălile sunt mari și multe dintre ele permit recompartimentări, se pot face pereți modulari sau amfiteatre”, a încheiat primarul.

Inițial, la institutul de proiectări de pe Calea Caransebeşului se dorea realizarea unui cluster IT în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai de la Cluj şi cu câțiva agenți economici, inițiativă care a căzut!

JCS-Ionel Ivașcu