Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cele două echipe cărășene din Seria a VII-a a Ligii 3, FC Progresul Ezeriș și Voința Lupac, au terminat sâmbătă, 19 noiembrie, la egalitate, scor 0-0, în etapa a XIII-a!

În startul partidei, portarul Petruț de la Lupac a văzut cartonașul roșu după ce a atins mingea cu mâna în afara careului, iar „croații” au evoluat mai bine de 70 de minute în inferioritate numerică. Chiar și așa, echipa lui Dobre a avut inițiativa și și-a creat șanse mai mari de a înscrie, în timp ce Ezerișul s-a bazat mai mult pe contraatac.

Remiza nu ajută nicio echipă. Ezerișul (locul 7) a acumulat 9 puncte și este cu un punct peste Pandurii Târgu Jiu 2, trei peste Retezatul Hațeg și patru peste Aurul Brad. De cealaltă parte, Lupacul a căzut un loc în clasament, este pe 6, cu 21 de puncte, la egalitate cu Jiul Petroșani și s-a îndepărtat puțin de primele patru locuri. Deva este lider cu 33 de puncte, urmată de Filiași cu 31, pe 3 este Șimianul cu 25, iar locul 4 este ocupat de Târgu Cărbunești, tot cu 25 de puncte. Obiectivul Ezerișului este rămânerea în Liga 3, iar Lupacul țintește play-off-ul.

„Concluzia este că suferim chiar dacă suntem în superioritate numerică. Totul se vede, se vede pregătirea, iar la acest meci ne-am luptat eroic. Am încercat să profităm de puținele ocazii pe care le-am avut. A fost un 0-0 meritat. Noi încercăm să construim jocul, să pasăm, dar se știu condițiile care sunt. Toată săptămâna de dinaintea jocului ne-am antrenat pe sintetic și este oarecum normal să nu existe relații de joc. Muncim de la zi la zi și sper să reducem cât mai mult din erorile noastre. Cum am mai spus, strângem punct cu punct și mergem înainte. Urmează meciul de la Jiul, unde vom merge să jucăm și să dăm maximul din noi. Jucăm mai mult din dorință. Calitatea trebuie antrenată. Dacă ai calitate și nu o antrenezi zi de zi, fotbalul te pedepsește”, a declarat Mircea Manu, antrenorul Ezerișului.

Tehnicianul Lupacului, Lucian Dobre, a spus la final: „A fost un derby al Carașului pe care consider că l-am controlat de la un capăt la altul. Cred că dacă nu era acea eliminare se punea doar problema scorului final. Nu pot decât să-mi felicit echipa, felicit și adversarii. Avem încă probleme pe faza finală de atac, suntem impreciși în fața porții. Se vede că avem jucători tineri care nu sunt formați și nu au ajuns la maturitatea fotbalistică. Vom încerca să îmbunătățim fiecare jucător și sperăm ca pe viitor să mai fie astfel de meciuri, sub această formă. La acest meci nu a vrut mingea să intre în poartă. În etapa viitoare este obligatoriu să câștigăm cele trei puncte pentru a rămâne în lupta pentru play-off. Îmi doresc foarte mult să ajungem în play-off, deoarece ne-ar oferi o oarecare liniște și aș putea face câteva experimente la echipă. Mă refer aici la așezare și la anumite antrenamente. Nu cred că se poate pune problema să nu rămânem în Liga 3. Pur și simplu mi-aș dori să fie o liniște la echipă. Fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii sau ratări. Încă o dată îmi felicit jucătorii, care au evoluat din minutul 17 în 10 oameni. Jocul nostru a fost unul consistent și am avut numeroase șanse de-a marca, iar adversarii noștri și-au creat rar ocazii de gol”.

Progresul Ezeriș: Birăescu (cpt.), Mărgan, N. Popescu, Zamfir, Șt. Lungu (46, Turău; 90+1, Dumitru), Ciurea, Rotariu, S. Careba, Derbac, M. Călin și Popa. Pe bancă: Varga, I. Lungu, Barbu, Boț, Constantin și Crețu.  

Voința Lupac: Petruț, Cega, Săndescu, Vaștag, Dalea, Danci (cpt.), Giurică, Lucica, Lolea (73, Jinga), Caia (18, Trașcă) – Urdea. Pe bancă: V. Marcu, Kawagoe, Podină, Clement și Ov. Dan.

În etapa a XIV-a, Progresul Ezeriș se va deplasa pe 26 noiembrie la Petroșani, iar Voința Lupac va juca acasă cu Retezatul Hațeg.

JCS-Ștefan Moraru