Caraş-Severin, Romania

EZERIȘ – Conducerea Progresului Ezeriș a creat și o echipă de fete, deocamdată una de fotbal în sală, dar pe viitor Șodâncă își dorește ca acest proiect să se dezvolte!

Echipa de fotbal feminin de la Ezeriș este înscrisă în campionatul județean de futsal, alături de Oravița, Berzovia și Sporting Banat. Pe viitor se dorește ca echipa de fete de la Ezeriș să evolueze în competițiile de fotbal pe teren mare.

Echipa de fete este o altă nebunie a noastră, ca să spun așa. Auzind că se înființează un campionat de futsal feminin am reușit să încropim într-o săptămână o echipă de fete de la școala din Ezeriș. Fetele care au putut și au vrut să vină ne-au ajutat să formăm o echipă. Acesta este și primul criteriu acum la început, cine vrea să vină la sport, la fotbal și cred că am făcut o echipă frumoasă. Fetele s-au distrat, s-au simțit bine și au jucat fotbal. Acest proiect aș vrea să continue, vrem să-l dezvoltăm și să reușim să creăm și o echipă de fotbal de fete, care să joace pe terenul de iarbă, nu doar în sală. Sperăm că în câteva luni de zile să reușim acest lucru. Să vedem întâi cum ne descurcăm la futsal și vom vedea pe parcurs ce va fi. Noi nu ne mândrim cu rezultate extraordinare, deoarece suntem încă la început. Prima etapă a campionatului județean de futsal feminin s-a desfășurat la Oravița și echipa noastră a fost învinsă de Sporting Banat și de Berzovia, ambele meciuri le-am pierdut cu 1-0 și am fost învinși cu 3-0 de Oravița. În etapa a doua, la turneul de la Reșița, am remizat 0-0 cu Sporting Banat, 0-0 cu Berzovia și am învins Oravița. Acestea sunt rezultatele noastre de până acum, dar bucuria noastră este faptul că fetele vin la fotbal și insistă să facem și antrenamente. Neavând nici sală de sport la Ezeriș sau la Soceni este cam greu acum să facem antrenamente. Deocamdată eu mă ocup de pregătirea fetelor, deoarece staff-ul la noi nu este atât de numeros. Cu timpul, când ne vom organiza și mai bine, vom încerca să aducem un antrenor și pentru fete și ne vom lărgi staff-ul.”, a declarat Cristian Șodâncă, directorul sportiv de la Progresul Ezeriș.

JCS-Ștefan Moraru